Det tar ungefär en timme och en kvart att baka. Inklusive jästid och gräddning.Ingredienser för ca 35 hjärtan:
Ugnsvärme 250°C
Deg:
100 g Margarin
3 dl Mjölk
25 g Jäst
1 dl Vit baksirap
2 kryddmått Salt
1 Ägg
11 dl Mjöl
1 gram saffran.
100 g Margarin
1 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
Pensling och Garnering:
1 Ägg
Pärlsocker eller Russin
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och värm till fingervarmt, 37°C, om du har vanlig jäst eller till 40°C om du har torrjäst.
2. Smula jästen i en bunke och ha i margarin och mjölkblandningen. Om du använder torrjäst så ska du blanda den med mjölet först.
3. Rör ihop mjöl, salt, sirapen, ägg och saffran som du mortlat tillsammans med en sockerbit och/eller någon droppe sprit. Spara ungefär 2 dl mjöl till utbakning. Häll sedan på margarin och mjölkblandningen och arbeta ihop med degkrokar tills degen är fast och lossnar från bunkens kanter.
4. Låt jäsa i 20 min under en bakduk. Sätt på ugnen.
5. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel, margarinet kan behöva stå framme en stund först så det blir lite mjukare.
6. Ha ut degen på ett bakbord och knåda lite. Dela den i två delar och kavla sedan ut dem till rektanglar. Ha på fyllningen i ett tunt lager med smörkniv eller slickepott. Gör samma sak på båda degbitarna.
7. Rulla degen från båda hållen så att de möts i mitten. Dela sedan upp rullen i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg upp på en plåt och låt jäsa i 30 min.

8. Vispa ägget och pensla bullarna. Garnera med pärlsocker eller russin och grädda sedan i ugnen i 6-8 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna på ett galler.
Jättegoda bullar! Äts med fördel när dom är varma!
SvaraRadera