måndag 1 november 2010

Jitterbuggare!

Jitterbugg är en sådan kaka som man automatiskt tror är jättesvår att göra, men det är verkligen ett oförtjänt rykte! Vi gjorde både vanliga och sådana med chokladmaräng i, det är den som är på bilden. Receptet är hämtat från dansukker.se och är superenkelt! Bara basingredienser som mjöl och margarin. Underbart!


Ingredienser:
Ugnsvärme 150 grader

Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl Florsocker
100 g margarin
1 äggula


Marängsmet:
1 äggvita
1 dl Strösocker

Gör så här:

1. Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela med en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

2. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd i sockret.

3. Kavla ut degen till en platta ca 50 x 30 cm. Bred marängsmeten över plattan. Rulla samman. Ställ i frysen i ca 1/2 timme så att kakrullen blir riktigt kall.

4.Sätt ugnen på 150°. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

PS. Marängsmeten kan smaksättas med 1 tsk kanel eller 1 msk kakao, eller rivet skal från 1/2 citron eller 1/2 g saffran för att bli lite mer annorlunda.


/Johanna och Frida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar