Ingredienser:
Ugnsvärme 150 grader
Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl Florsocker
100 g margarin
1 äggula
Marängsmet:
1 äggvita
1 dl Strösocker
Gör så här:
1. Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela med en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.
2. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd i sockret.
3. Kavla ut degen till en platta ca 50 x 30 cm. Bred marängsmeten över plattan. Rulla samman. Ställ i frysen i ca 1/2 timme så att kakrullen blir riktigt kall.
4.Sätt ugnen på 150°. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
PS. Marängsmeten kan smaksättas med 1 tsk kanel eller 1 msk kakao, eller rivet skal från 1/2 citron eller 1/2 g saffran för att bli lite mer annorlunda.
/Johanna och Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar