![]() |
Ingredienser:
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
Frukt till servering
Gör så här:
1. Smält smöret antingen i micron eller i en kastrull. Vispa under tiden ihop ägget och mjölken ordentligt.
2. Rör ihop de torra ingredienserna i en egen bunke, häll sedan i detta och det smälta smöret i ägg/mjölkvätskan. Rör ganska försiktigt ihop till en smet. Om du rör för mycket så slutar bakpulvret fungera, så ta det lugnt!
3. Klicka ut smet i ca 10cm i diameter rundlar. Ha inte för varmt i pannan för de bränns ganska lätt! Caroline lärde mig att om man har lite vatten i en kastrull som nästan kokar så kan man ställa en tallrik över det som man lägger pannkakorna på. På det sättet behåller pannkakorna sin värme under tiden man steker resten. Jag brukar lägga en bit folie över också så de översta också fortsätter vara varma.
4. Servera med lite olika frukter. Jag hade honungs- och nätmelon, hallon och banan. Blåbär är också väldigt gott att ha till. Jag ringlade lite honung över men om man ska vara riktigt amerikansk ska man nog ha smör och maple syrup på, men det hade vi inte hemma!
/Frida
gott!
SvaraRadera