God och seg chokladkola som smälter i munnen!
Snabbt och lätt att tillaga och är ett billigt alternativ då du inte behöver en massa konstiga ingredienser, perfekt så här i juletider alltså! (och annars också, för den delen...)
Kolan tog ungefär 40 minuter att göra, varav 20-30 minuter är koktid.
Ingredienser:
Koka på hög/mellanhög värme.
3 dl vispgrädde
5 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 msk smör eller margarin
Gör så här:
1. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
2. Blanda allt utom smöret i en kastrull med tjock botten.
3. Låt koka, under omrörning, i 20-30 minuter. Var försiktig så att inte kolan bränner fast!
4. Utför KULPROVET för att se när kolan är färdig.
5. Häll i smöret.
6. Häll upp kolan i långpannan.
7. Ställ in kolan i kylen, eller varför inte ut på balkongen, ett litet tag för att låta den svalna.
8. När kolan svalnat, skär eller klipp den i små rutor.
9. ENJOY!
Kulprovet:
Används för att testa om kolan/knäcken/vad-det-nu-är-du-bakar är klar!
Använd en sked för att hälla lite kolamassai ett glas med kallt vatten.
Kan du sedan plocka upp massan och forma en kula är kolan klar!
/Johanna och Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar