Ingredienser 10-12 bitar:
Ugnstemperatur 175°C
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötter (valfritt)
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
50 g mandelspån (valfritt)
Fyllning:
3 dl grädde
1 burk mandarinklyftor eller ananas
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker lite i taget och vispa hela tiden. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver. Vänd ner det försiktigt i äggsmeten.
2. Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm. Ha ett smort bakplåtspapper i botten så inte tårtan fastnar. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
3. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna under långpannan för att den ska bli seg. Dra mycket försiktigt bort bakplåtspappret från kakan, den går sönder lätt!
4. Vispa grädden till fyllningen. Häll av mandarinerna och blanda med grädden. Bred på kakan och rulla försiktigt ihop den. Den spricker lätt så ta det väldigt lugnt. Rulla ganska löst. Garnera med florsocker./Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar