Ingredienser till kakan:
Ugnsvärme 200 grader
4 ägg
4 dl socker
5½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk nyriven muskotnöt (eller färdigmalen, smaka av först bara)
2 tsk kanel
1-2 dl matolja (INTE olivolja, den har för mycket smak)
6 dl finrivna morötter
Ingredienser till glasyren:
200g philadelphiaost
200g avsvalnat smält smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av 1 citron
Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa en långpanna ca 30 cm lång. Riv morötterna.
2.Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda i olja och morötter.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, muskotnöt och kanel i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten, vispa inte!
4. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 40 minuter mitt i ugnen. Känn efter med provsticka så att den är färdig.
5. Låt kakan kallna (Vi vet att det är drygt men det är ett måste, annars smälter glasyren och det vill man inte!) Rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren i en skål.
6. Bred glasyren över kakan och skär i lagom stora fyrkantiga bitar.
P.S. Tack till Katja som gav Frida receptet!
/Frida och Johanna
MMMMMmmmmm, den hr var supergod! Nu har jag också fixat nya fina formar att experimentera med! Gärna i vårt kök:) när jag är hemma:)
SvaraRadera