Ingredienser (ca 9 stora maränger):
7 äggvitor
5.25 dl socker
5 droppar ättikssprit
Ev. chokladsås i tub
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2. Blanda äggvita, strösocker, och ättiksprit i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop.
5. Tryck ut lite chokladsås i smeten och vänd smeten ett par gånger med hjälp av en slickepott. På det här sättet blir inte hela smeten brun utan får endast en marmorerad effekt.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar