måndag 3 maj 2010

Muffins!

Alla är vi olika och alla har vi olika smak. Som tur är det väldigt lätt att anpassa muffins efter vad just du gillar. Det finns otroligt många sätt att krydda muffins. Det går lika bra att få de matiga som "efterrättiga". Vi valde att baka en av de mest populära muffinssmakerna äpple/kanel.


Ingredienser (ca 6 stora eller 10 små muffins):
Smet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skurna i klyftor

Fyllning:
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel

1. Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.

2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan.

3. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.

4. Blanda i mjölken och de torra ingredienserna i äggblandningen.

5. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten.
6. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.

7. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten.

8. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar