Ingredienser (ca 6 stora eller 10 små muffins):
Smet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skurna i klyftor
Fyllning:
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel
1. Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan.
3. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.
4. Blanda i mjölken och de torra ingredienserna i äggblandningen.
5. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten.
6. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.
7. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten.
8. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar