
När min mamma åkte till Bryssel så fick jag presenter, inte kläder eller något
sånt, utan sex stycken små ugnsformar! De är perfekta att använda när man ska göra bakelser eller bara små tårtor! Om ni har läst de tidigare recepten så kanske ni har sett att jag använde Kaviarformar förut, men nu råder det ingen formnöd för mig längre. Johanna och jag, vi strävar alltid efter att få den där perfekta kladdiga kladdkakan, och den här gången lyckades vi verkligen! Den går fort att göra och kan serveras både varm och kall.
Ingredienser:Ugnsvärme 175 grader
2 ägg
2.5 dl socker
4
msk kakao
2
tsk vaniljsocker100g smör
1 dl mjöl
1/2
tsk salt
Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält
smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker
poröst, blanda i
smöret.3. Rör ner resten av ingredienserna, rör inte för mycket för då blir den torr!
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter om du gör i formar. Känn med en provsticka om de är klara. Om du gör en stor kaka så grädda i 15-20 minuter.
/Johanna och Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar