Ingredienser:
Ugnsvärme 175 grader
Bottnar:
3 dl hasselnötskärnor
4 äggvitor
2 dl florsocker
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 äggvita (behövs egentligen inte)
Garnering:
125g mörk choklad
Kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något.
Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist). Mixa eller mal hasselnötterna fint.
2. Vispa äggvitorna tills skummet är fast. Tillsätt florsocker och vispa ytterligare en minut. Blanda försiktigt ned hasselnötterna i smeten.
3. Rita runda tre rundlar på bakplåtspapper. Smält matfett och pensla rundlarna. Bred ut smeten så att rundlarna täcks av ett fint lager bottensmet.Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna innan du tar bort bakplåtspappret.4. Vispa grädden med vaniljsockret och äggvitan. Smält chokladen i ett vattenbad och häll ut ett tunnt lager på ett bakplåtspapper.
5. Bygg tårtan genom att varva bottnar med fyllningen. Spara c:a hälften av fyllningen för att täcka sidan och toppen. Placera ut chokladbitarna runt kanten och uppe på tårtan. Avsluta med att pudra över kakao.
/Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar