söndag 9 maj 2010

Schwarswaldtårta!

Jag har alltid trott att Schwarswaldtårta är jättekomplicerat att göra, men om du använder det här lte förenklade receptet så går det snabbt och enkelt! De rostade hasselnötterna ger en god smak och en speciell karaktär. Chokladbitarna är väldigt simpla och man behöver inte göra fyrkanter, man kan göra vilka figurer som helst. Den här räcker till ca 6 personer, beroende på hur sockersugna gästerna är!


Ingredienser:
Ugnsvärme 175 grader

Bottnar:

3 dl hasselnötskärnor
4 äggvitor
2 dl florsocker

Fyllning:

4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 äggvita (behövs egentligen inte)

Garnering:

125g mörk choklad
Kakao

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något.
Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist). Mixa eller mal hasselnötterna fint.

2. Vispa äggvitorna tills skummet är fast. Tillsätt florsocker och vispa ytterligare en minut. Blanda försiktigt ned hasselnötterna i smeten.

3. Rita runda tre rundlar på bakplåtspapper. Smält matfett och pensla rundlarna. Bred ut smeten så att rundlarna täcks av ett fint lager bottensmet.Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna innan du tar bort bakplåtspappret.

4. Vispa grädden med vaniljsockret och äggvitan. Smält chokladen i ett vattenbad och häll ut ett tunnt lager på ett bakplåtspapper.

5. Bygg tårtan genom att varva bottnar med fyllningen. Spara c:a hälften av fyllningen för att täcka sidan och toppen. Placera ut chokladbitarna runt kanten och uppe på tårtan. Avsluta med att pudra över kakao.




/Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar