måndag 10 maj 2010

Scones!

Till frukost eller mellanmål passar scones utmärkt och de är mycket enkla att göra. Självklart är de godast nybakade och då de inte tar lång tid att baka eller gräddas hinner man med att göra dem på morgonen och få en god start på dagen. Vill man ha lite grövre scones går det jättebra att byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl.

Ingredienser:
4½ dl vetemjöl eller 2½ dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gr margarin
2 dl mjölk


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

3. Finfördela margarinet i mjölblandningen, antingen med fingertopparna eller med en gaffel.

4.Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman degen med en träsked. Lättast är om man hjälper till med händerna.

5. Dela degen i 2 delar. Lägg delarna på en plåt med bakplåtspappe.

6. Tryck ut dem till runda kakor ca 1 ½ cm tjocka.

7. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.

8. Grädda genast mitt i ugnen omkring 10-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar