tisdag 14 september 2010

Hallonpaj!

Tillbaka efter ett lugnt och skönt sommarlov. Det har bakats i överflöd och här bjuds det på ett hallonpajsrecept. Ni kanske har varit duktiga, plockat hallon och lagt dem i frysen så att de kan användas till den här smarriga pajen! Om ni inte har några hallon i frysen ska ni inte misströsta eftersom det alltid går att köpa i affären. Om du inte tål gluten kan du ersätta mjölet med samma mängd glutenfri mjölblandning. Minska då bakpulvret med hälften.



Ingredienser:
Ugnsvärme 225 grader

Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
3-4 dl hallon
2 msk socker
1 tsk potatismjöl


Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och saltet. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.

3. Tryck ut degen i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter. Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.

4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 20-30 minuter.

5. Låt pajen svalna lite och pudra sedan med florsocker. Servera med grädde eller vaniljvisp.


/Frida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar