Ingredienser:
Ugnsvärme 225 grader
Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
3-4 dl hallon
2 msk socker
1 tsk potatismjöl
Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och saltet. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
3. Tryck ut degen i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter. Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 20-30 minuter.
5. Låt pajen svalna lite och pudra sedan med florsocker. Servera med grädde eller vaniljvisp.
/Frida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar