måndag 15 mars 2010

Chokladiga Cupcakes!

Dessa cupcakes blir nästan som små tårtor som passar perfekt till födelsedagsfirande eller annat kalas. De är lite extra speciella då man i muffinsen sätter ner en Geisha, Dumle, eller kanske någon annan favoritchokladbit och att glasyren innehåller vit choklad. Vi valde att färga glasyren i tre olika färger och att dekorera med silverkulor och sidenband för att göra det så glatt och roligt som möjligt men det finns självklart en hel del andra sätt att utsmycka sina cupcakes på. Endast fantasin sätter gränser.


Ingredienser:
ca 10 cupcakes. (Använd gärna stabila muffinsformar och/eller muffinsplåt.)

1 ½ dl kakao
2 ½ dl hett kaffe
115 g mjukt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mjölkchoklad
10 Geisha/Dumle-praliner

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål och låt det svalna i kylen.

2.
Vispa smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda sedan i ett ägg i taget under vispning.

3. Mixa ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.

4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och chokladblandningen i smeten i omgångar.

5. Hacka mjölkchokladen grovt och rör ner den i smeten.

6. Fyll bakformar till 2/3 med smet.

7. Tryck ner en Geisha eller Dumle-pralin i mitten av varje form och grädda i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.

Vit choklad-frosting

150 g mjukt smör
150 g Philadelphiaost
75 g vit choklad av hög kvalitet
4 dl florsocker
Några droppar valfri karamellfärg

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den sedan svalna.

2.
Vispa smöret krämigt och mixa i chokladen. Tillsätt Philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa försiktigt ihop allt tills konsistensen är krämig.

3.
Spritsa på frostingen när cupcakesen har svalnat.



/Frida och Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar