Ingredienser:
ca 10 cupcakes. (Använd gärna stabila muffinsformar och/eller muffinsplåt.)
1 ½ dl kakao
2 ½ dl hett kaffe
115 g mjukt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mjölkchoklad
10 Geisha/Dumle-praliner
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål och låt det svalna i kylen.
2. Vispa smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda sedan i ett ägg i taget under vispning.
3. Mixa ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och chokladblandningen i smeten i omgångar.
5. Hacka mjölkchokladen grovt och rör ner den i smeten.
6. Fyll bakformar till 2/3 med smet.
7. Tryck ner en Geisha eller Dumle-pralin i mitten av varje form och grädda i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.
Vit choklad-frosting
150 g mjukt smör
150 g Philadelphiaost
75 g vit choklad av hög kvalitet
4 dl florsocker
Några droppar valfri karamellfärg
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den sedan svalna.
2. Vispa smöret krämigt och mixa i chokladen. Tillsätt Philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa försiktigt ihop allt tills konsistensen är krämig.
3. Spritsa på frostingen när cupcakesen har svalnat.
/Frida och Caroline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar